ΤA ΝΕΑ ΜΑΣ

Σε Βόλο και Πορταριά η «Πορεία Ελευθερίας»

21-07-2016

Mετά από 20 χρόνια οι μηχανές ηχούν πάλι στο Βόλο και στην Πορταριά! Η Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας, Ο σύλλογος »Ορμίνιο΄΄ Πορταριάς και η Μοτοσικλετιστική Λέσχη Βόλου υποδέχονται σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου στην πόλη μας, την πορεία μνήμης Ισαάκ – Σολωμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» συστάθηκε το 2008 από μια ανεξάρτητη ομάδα νέων ανθρώπων, που ουδεμία σχέση έχουν με οποιονδήποτε κομματικό σχηματισμό. Βασικός στόχος της οργάνωσης είναι η διατήρηση της μνήμης της θυσίας των ηρώων Ισαάκ και Σολωμού και η ανάδειξη στην κοινωνία μας των μηνυμάτων που πηγάζουν μέσα από τη θυσία των δύο συνανθρώπων μας.

Καθώς φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη θυσία των ηρωομαρτύρων Ισαάκ και Σολωμού, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» θα τιμήσει τη μνήμη τους με τη διεξαγωγή της «Πορείας Ελευθερίας», ενός οδοιπορικού με μοτοσικλέτες σε ευρωπαϊκές χώρες. Όπως και το 1996, η πορεία των μοτοσικλετιστών θα ξεκινήσει από το Βερολίνο στις 16 Ιουλίου 2016, θα κινηθεί μέσω Πράγας, Βουδαπέστης, Βελιγραδίου, Σόφιας, Θεσσαλονίκης και Αθήνας και θα καταλήξει στη Λευκωσία. Την ομάδα θα απαρτίζουν 29
μοτοσικλέτες και 43 συνολικά άτομα.

Σε κεντρικό σημείο της κάθε πόλης απ’ όπου θα περνά η πορεία θα πραγματοποιούνται μικρές εκδηλώσεις μνήμης και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό. Στην Ελλάδα, οι μοτοσικλετιστές θα επισκεφθούν διάφορα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία κυρίως για απότιση φόρου τιμής.

Στη διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα η Πορεία Ελευθερίας θα περάσει από την πόλη μας. Στις 20¨00 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων του Βόλου και στις 22:00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στην Πορταριά με ομιλίες και παρουσίαση ιστορικών γεγονότων και συναυλία.
Οι μηχανές ηχούν ξανά γιατί οι Έλληνες δεν ξεχνούν…..