ΤA ΝΕΑ ΜΑΣ

Παιδικά Χοροπατήματα…στα Μονοπάτια των Κενταύρων!!!

30-05-2018

Ένα υπέροχο διήμερο αφιερωμένο στους μικρούς χορευτές πραγματοποιήθηκε στην Πορταριά στα πλαίσια του 19ου  Φεστιβάλ "Παιδικά Χοροπατήματα στα Μονοπάτια των Κενταύρων".

Το Σάββατο 26 Μαΐου 100 μικροί χορευτές μας ταξίδεψαν στην ελληνική παράδοση με χορούς , τραγούδια και ζωγραφική.

Ο Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πορταριάς "Το Ορμίνιον" διοργάνωσε και φέτος μια γιορτή με επίκεντρο το παιδί και την αγάπη του για τους παραδοσιακούς χορούς. Μαζί με το Ορμίνιο βρέθηκαν στη σκηνή, στο Άι Ταφίτικο , στο γραφικό πέτρινο θεατράκι της Πορταριάς, η Θρακική Εστία Δράμας, ο Πολιτιστικός Γυμναστικός Σύλλογος Πετρουσαίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου και ο Σύλλογος Αργιθεατών Ν. Μαγνησίας, μεταφέροντας στο Πήλιο ήχους, χορούς και φορεσιές ταξιδεύοντας τους θεατές σ’ ένα υπέροχο ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο της ελληνικής παράδοσης.

Στο χώρο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο "Μαθαίνω και Αγαπώ την Παράδοση Χορεύοντας" απ΄ όλα τα παιδιά των χορευτικών ομάδων. Την Κυριακή 27 Μαΐου το πρόγραμμα συνεχίστηκε με εκμάθηση παραδοσιακών χορών του Πηλίου στους φιλοξενούμενους συλλόγους στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς από τον Χοροδιδάσκαλο του Ορμινίου κ. Μούτο Κωνσταντίνο και με εκπαιδευτική επίσκεψη στην μυθική Αργώ όπου μας ξενάγησε ο κ Ντόκος Νικόλαος. Τους χορευτές συνοδεύσε παραδοσιακή ορχήστρα με τους Κερασιώτη Νίκο (κλαρίνο), Μαρίνα Μπαρούτα (τραγούδι), Χρήστο Δασκαλόπουλο (βιολί), Μούτο Κωνσταντίνο (λαούτο), και Αναστασία Λύτρα (κρουστά). Οι καλεσμένοι μας έφυγαν ενθουσιασμένοι από το Πήλιο και τον Βόλο, παίρνοντας μαζί τους πολλές εικόνες και συναισθήματα, αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός αυτών των δράσεων, η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.

Ο Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πορταριάς "Το Ορμίνιον" ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς και τους εθελοντές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του 19ου Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Ομάδων.

Δείτε φωτογραφίες του Μιχάλη Χατζηγιάννη απο την εκδήλωση στο Photo Gallery