ΤA ΝΕΑ ΜΑΣ

Έναρξη νέας χορευτικής περιόδου στον Σύλλογο Πορταριάς «Το Ορμίνιο»

29-09-2017

Έχοντας ως εφόδια την εμπειρία των 56 χρόνων λειτουργίας αλλά κυρίως την αγάπη για την παράδοση και το χορό, ξεκινάμε και αυτή τη χρονιά, με μεράκι, το ταξίδι μας στα μονοπάτια της παράδοσης. Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 18:00 ξεκινάμε με τον αγιασμό και τις εγγραφές για τη νέα χορευτική περίοδο 2017 – 2018.

Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου με την βαριά ιστορία του συνεχίζει ανανεωμένο και καλεί μικρούς και μεγάλους, έμπειρους και αρχάριους χορευτές, να συμμετέχουν σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι με χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη και το Πόντο μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο. Λειτουργούν δύο παιδικά τμήματα και δύο ενηλίκων, το πρώτο παιδικό τμήμα από 4 μέχρι 7 ετών θα έχει μάθημα κάθε Σάββατο στις 5-6 μμ, το δεύτερο παιδικό τμήμα με ηλικίες από 8 έως 12 ετών κάθε Σάββατο 6-7μμ, ένα τμήμα ενηλίκων κάθε Τετάρτη 9-10μμ και το δεύτερο τμήμα ενηλίκων το Σάββατο 7-8μμ. Όλα τα μαθήματα θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Πορταριάς. Στα παιδικά τμήματα φιλοσοφία μας είναι η εκμάθηση των βημάτων του χορού αλλά και η γενική γνώση του Ελληνικού Λαϊκού Παραδοσιακού Πολιτισμού μέσα από παιγνιώδεις μορφές, περισσότερο στο μικρό τμήμα, μέσα από διάφορα βίντεο, με τη γνωριμία με τα ελληνικά παραδοσιακά όργανα, την μουσικοκινητική αγωγή, και άλλες μορφές διδασκαλίας χωρίς να φεύγουμε από το αντικείμενό μας που είναι ο χορός.

Στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε ο σύλλογος διοργάνωσε πολλές εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα την παράδοση και το χορό, όπως χριστουγεννιάτικη και αποκριάτικη γιορτή, συνδιοργάνωση με άλλους συλλόγους εκδήλωσης για τη ξενιτιά, παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών αλλά και συμμετείχε με τα χορευτικά του τμήματα σε εκδηλώσεις εντός και εκτός των τοιχών της Μαγνησίας.

Κύρια εκδήλωση για το σύλλογό μας ήταν και θα είναι η αναβίωση του Πηλιορείτικου Γάμου. Φέτος εμπλουτίστηκε και σύντομα θα παρουσιαστεί και ντοκιμαντέρ για την ιστορία και την πολιτισμική αξία της αναβίωσης του Πηλιορείτικου Γάμου.

Για τη νέα χρονιά έχουν ήδη οργανωθεί συμμετοχές του χορευτικού σε διάφορα φεστιβάλ εντός και εκτός Μαγνησίας, όπως Άνδρο και Μεσολόγγι καθώς και εκδρομές και επισκέψεις που επίκεντρο θα έχουν τον πολιτισμό και την παράδοση καθώς και τη δημιουργία ομαδικού πνεύματος. Ο χορός ξεκινάει από τα δάχτυλα και ακουμπάει την ψυχή μας, λέει ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου μας κ. Μούτος Κωνσταντίνος ( Καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς – μουσικός) και μας υπόσχεται ένα υπέροχο ταξίδι στους χορούς, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας. Σας περιμένουμε!!!»